Bezoekersinformatie

Alles wat je wil weten over die vermakelijke straatmarkt in het Dwaalgebied

Hoe ziet een Dwalerij er uit in een anderhalve-meter-maatschappij?
We hebben daar heel goede ideeen over. Die worden momenteel uitgewerkt en binnenkort besproken met alle betrokken partijen.
Kan er nog wel een Dwalerij plaatsvinden in de anderhalve-meter-maatschappij?
We zitten ondertussen natuurlijk niet stil ... daar zijn we hard over aan het nadenken. Er zijn al hele leuke plannen om het op een manier aan te pakken die voor iedereen veilig, vertrouwd en zeker zo relaxed is.
Wat is de Dwalerij?
De Dwalerij is een vermakelijke straatmarkt en hét Tilburgse evenement om kennis te maken met mooie producten van de creatieve ondernemers en ondernemende creatievelingen. Zo is er bijvoorbeeld vintage, design, kleding, vinyl, grafisch werk en streekproducten. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om samen een lekker ontbijtje of zalige lunch te komen proeven. Je dwaalt echt van winkel naar kraampje naar terrasje en onderweg bewonder je de mooie panden in de straten én geniet je van activiteiten als theater en muziek.
Waar en wanneer vindt de Dwalerij plaats?
Tja, dat is voor ons ook nog de vraag ... Het is in ieder geval in de leukste straten van Tilburg, het Dwaalgebied.

In 2020 zouden er weer vijf edities van de Dwalerij zijn:
- zondag 24 mei (GEANNULEERD)
- zondag 28 juni (GEANNULEERD)
- zondag 30 augustus (GEANNULEERD)
- misschien zondag 27 september (GEANNULEERD)
- misschien zondag 13 december (de speciale Wintereditie) (GEANNULEERD)

(Let op! De WinterDwalerij opent om 12.00 en duurt tot 17.00 uur)
Wat kan ik verwachten op de Dwalerij?
Veel winkels en horeca uit de Noordstraat en Nieuwlandstraat bieden tijdens de Dwalerij een kijkje in hun bijzondere winkel en halen soms zelfs binnen naar buiten! In de kramen vind je een mix van ambacht, vintage, design en streekproducten. De Dwalerij wil je ook verrassen met grappige activiteiten en vermaak zoals muziek en theater.
Kan ik ergens meer foto's zien van de Dwalerij?
Echt wel, er staan er keiveel op onze facebookpagina!

Sfeerbeeld dwalerij tilburg dwaalgebied
Hoe kom ik bij de Dwalerij met openbaar vervoer?
Het Dwaalgebied is te voet gemakkelijk bereikbaar vanaf Tilburg Centraal Station. Ons advies is dan ook om een bus of trein te pakken naar Tilburg Centraal en vanaf daar te lopen. Als je het station uitloopt, steek je over en loop je de Stationsstraat in tot aan de Vijfsprong en dan ben je er al!
Waar kan ik het beste mijn auto of fiets parkeren?
Het best kom je gewoon met het openbaar vervoer. Mocht je toch met de auto komen, dan zijn parkeergarage Knegtel of Schouwburg de beste keus.

Wil je op de fiets komen, hou er dan alsjeblieft rekening mee dat je je fiets in de daarvoor bestemde blauwe vakken zet of in één van de gratis bewaakte fietsenstallingen. Let er in ieder geval op dat je je fiets niet bij iemand voor de deur zet en de stoep begaanbaar blijft.
Is de Dwalerij toegankelijk voor mindervalide mensen?
Ja hoor. Alles is gelijkvloers en de markt vindt plaats in voor het verkeer afgesloten straten. Doordat de kramen op de stoepen staan kunnen sommige winkels lastiger bereikbaar zijn vanwege de stoepranden.
Kan ik eten of drinken op de Dwalerij?
Naast kraampjes met lekkernijen vind je in de Noordstraat én de Nieuwlandstraat een aantal hele gezellige horecazaken met een knus terras en een verrassend aanbod op de kaart. Ga lekker even zitten want van bijna een kilometer Dwalerij krijg je trek, hoor!
Moet ik entree betalen voor de Dwalerij?
Nee hoor, de markt is helemaal gratis toegankelijk.
Kan ik pinnen bij de Dwalerij?
Bij de meeste winkels kun je gewoon pinnen en veel kraamhouders hebben een pinautomaat bij zich. De dichtstbijzijnde pinautomaten vind je tegenover het station op de hoek van de Stationsstraat, of in de Schouwburgpromenade op slechts enkele minuten lopen van de Dwalerij.
Geen antwoord gekregen op je vraag?
Voor andere vragen kun je ons bereiken op info@dwalerij.nl of via onze facebookpagina.
Vermakelijke straatmarkt in het Dwaalgebied.
In de Noordstraat en Nieuwlandstraat in Tilburg moet je zijn!