Bezoekersinformatie

Alles wat je wil weten over die vermakelijke straatmarkt in het Dwaalgebied

Wat is de Dwalerij?
De Dwalerij is een vermakelijke straatmarkt op zondag, hét Tilburgse evenement om kennis te maken met mooie producten van de creatieve ondernemers en ondernemende creatievelingen. Zo is er bijvoorbeeld vintage, design, kleding, vinyl, grafisch werk en streekproducten. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om samen een lekker ontbijtje of zalige lunch te komen proeven. Je dwaalt echt van winkel naar kraampje naar terrasje en onderweg bewonder je de mooie panden in de straten én geniet je van activiteiten als theater en muziek.
Waar en wanneer vindt de Dwalerij plaats?
Deze markt vindt van 10.00 tot 15.00 uur plaats in de Noordstraat en Nieuwlandstraat, de leukste straten van het Dwaalgebied van Tilburg.

In 2019 zijn er weer vijf edities van de Dwalerij:
- zondag 26 mei
- zondag 30 juni
- zondag 25 augustus
- zondag 29 september
- zondag 15 december (de speciale Wintereditie)

Let op! De Dwalerij opent met de Speciale Wintereditie om 12.00 en duurt tot 17.00 uur.
Kan ik ergens meer foto's zien van de Dwalerij?
Echt wel, er staan er keiveel op onze facebookpagina!
Zo'n toffe poster van de Dwalerij, die wil ik ook wel voor mijn raam! Kan dat?
We vinden het keifijn als er zoveel mogelijk posters door heel Tilburg hangen. Haal er dus gerust een (of meer) op bij Zijne Koninklijke Hoogheid in de Noordstraat. Of laat even weten waar we er eentje naar toe kunnen sturen via info@dwalerij.nl o.v.v. Poster Voor Mijn Raam. Vinden we leuk!
Hoe kom ik bij de Dwalerij met openbaar vervoer?
Het Dwaalgebied is te voet gemakkelijk bereikbaar vanaf Tilburg Centraal Station. Ons advies is dan ook om een bus of trein te pakken naar Tilburg Centraal en vanaf daar te lopen. Als je het station uitloopt, steek je over en loop je de Stationsstraat in tot aan de Vijfsprong en dan ben je er al!
Wat kan ik verwachten op de Dwalerij?
Veel ondernemers uit de Noordstraat en Nieuwlandstraat openen hun deuren tijdens de zondagsmarkt en bieden een kijkje in hun winkel met bijzondere activiteiten en acties. In de kramen vind je een mix van ambacht, vintage, design en streekproducten. De Dwalerij wil je ook verrassen met grappige activiteiten en vermaak zoals bijvoorbeeld muziek en theater.
Kan ik eten of drinken op de Dwalerij?
Naast kraampjes met lekkernijen vind je in de Noordstraat én de Nieuwlandstraat een aantal hele gezellige horecazaken met een knus terras en een verrassend aanbod op de kaart. Ga lekker even zitten want van bijna een kilometer Dwalerij krijg je trek, hoor!
Kan ik pinnen bij de Dwalerij?
Bij de meeste winkels kun je gewoon pinnen, maar niet alle kraamhouders hebben een pinautomaat bij zich. De dichtstbijzijnde pinautomaten vind je tegenover het station op de hoek van de Stationsstraat, of in de Schouwburgpromenade op slechts enkele minuten lopen van de Dwalerij.
Is de Dwalerij toegankelijk voor mindervalide mensen?
Ja hoor. Alles is gelijkvloers en de markt vindt plaats in voor het verkeer afgesloten straten. Doordat de kramen op de stoepen staan kunnen sommige winkels lastiger bereikbaar zijn vanwege de stoepranden.
Geen antwoord gekregen op je vraag?
Voor andere vragen kun je ons bereiken op info@dwalerij.nl of via onze facebookpagina.
Vermakelijke straatmarkt in het Dwaalgebied.
In de Noordstraat en Nieuwlandstraat in Tilburg moet je zijn!